Køkken

 I køkkenet vil du være med til, at levere mad til mellem 80 og 120 personer dagligt, dvs. til skolens elever samt personalet

For at ramme køkkener som de er i private erhvervsliv er vi på køkkenlinjen med i mange forskellige opgaver både hjemme på skolen men også en del ude. Køkkenet er meget projekt orienteret, da det at arbejde i et køkken som vores afhænger meget af team samarbejde og dennes ånd, ligeledes er det vigtig at forstå at der i et køkken er deadlines som skal overholdes og vi først er færdige når alle er færdig. (lidt Robin Hood)

På skolen holdes der to store pauser hvor der i kantinen laves buffet til, formiddagspause med friskbagt brød samt frokost bestående af kolde eller varme retter.

På skolen servicerer vi også al kursusvirksomhed der afholdes af forskellige kommunale og private virksomheder, som får en helt alm. Kursus dag, naturligvis bare med vores måde at gøre det på… bestående af fx. morgenmadsbuffet, frugt, frokostbuffet med varme og kolde retter samt kage til eftermiddagskaffen.

Andre projekter vi er med i er F.eks. et tværfagligt samarbejde med Idræt hvor vi arbejder med kost og motion, kulhydrater, proteiner, de 8 kost råd og naturligvis de 4(5)smage

Rockfestivals, opsætning af køkken, salg fra boder vagtskema osv.

Jazzfestivals, opsætning af køkken, salg fra boder menu planlægning osv.

Folkemødet på Bornholm

Samarbejde med andre produktionsskoler

I køkkenet lægger vi stor vægt på ordenlige råvare og mantraet er 80 % hjemmelavet og 80 % økologisk.     vi arbejder med emner som økologi, råvarer kendskab, hygiejne, ernæring, menu lære og meget andet.

Om morgenen fremlægges dagens program, og om eftermiddagen evalueres dagens arbejde.

I køkkenet hjælper vi hinanden, men man har dog ansvar for egen arbejdsopgave.

Du medinddrages i alt arbejde omkring køkkenet samt kantinen, lige fra planlægning, madlavning og oprydning. Eneste grundregel (næsten) man smager på alt

Eksempel på en madplan:

Mandag: helstegt svinekølle m/ rosmarin og honning dertil små samsøer og salat

Tirsdag: Kylling Catalana m/ groft brød

Onsdag(idrætsdag): kartoffel/porre suppe m/ brød bagt på Ølands hvede

Torsdag: Kalv i Frikasse

Fredag: Ingen frokost,

Der er brød til de tre varme ting.

Har du en lille kok i maven – så er du velkommen hos os i køkkenet!