Smede

På dette værksted, laves der produktioner til både de lokale erhvervsliv og private personer. Vi laver alt fra slikstativer, skabe, trapper til kunsthåndværk. Vi har også vores egne produktioner, bl.a. forskellige former for havegrill, lysestager, fuglefodringskasser og havelåger.

Eleverne er med i alle produktioner fra start til slut, hvilket betyder indkøb af de forskellige typer metal, opmåling til produkterne, udskæring, svejsning og meget andet.

Værkstedslære

Alle elever på metalværkstedet lærer at elektrode og CO2-svejse. Derudover lærer de brugen af forskellige maskintyper og håndværktøjer. Det er vigtigt, at vores produktioner er tilpasset vores elever, da vi altid arbejder succesorienteret. Igennem individuel tilrettelagte arbejdsopgaver, hvor teori og praksis følges ad, styrkes elevens faglige og sociale kompetencer, og ikke mindst elevens selvværd.

 

Arbejdsmiljø

Der undervises meget i sikkerhed og arbejdsmiljø på værkstedet, da et metalværksted indeholder mange maskiner der skal anvendes med stor omhu. Eleverne må ikke bruge værktøj, hvor der er sikkerhedskrav, uden først at have modtaget undervisning i brugen af disse. Der gives bevis for hvert værkstøj eleven kan og må bruge.