EGU – Erhvervsgrunduddannelse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • EGU er en 2-årig ungdomsuddannelse til medhjælper inden for et bestemt fag. I EGU’en skifter du mellem skoleophold/kurser og praktikophold i virksomheder eller institutioner inden for det fagområde, du har valgt – f.eks. gartner, køkken, pædagog, landmand eller lager.
  • Virksomheden udbetaler løn i praktikperioden, og lønnen er som minimum overenskomstmæssig lærlingeløn. I skoleperioderne udbetales skoleydelse.
  • Du skal være mellem 16 og 30 år for at kunne begynde på en EGU. Uddannelsen kan startes op hele året rundt.
  • Uddannelsen er for dig, der ikke umiddelbart er i stand til at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse og som foretrækker at lære gennem praktisk arbejde.
  • PHS Klemmenstrupgård er EGU-ansvarlig for Køge, Stevns og Faxe kommuner. EGU-forløbet planlægges i tæt samarbejde mellem dig, din EGU-vejleder og praktikstedet.
  • Grundelementerne i EGU-forløbet er helt enkelt udvikling af dine kompetencer – både de sociale, de personlige og de faglige. Derudover fokuseres der i uddannelsen på oplæring og træning i de almindelige spilleregler på en arbejdsplads og på arbejdsmarkedet generelt. Formålet er at kunne fortsætte på en erhvervsuddannelse eller komme i beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked.
  • For at styrke dine sociale relationer og kompetencer samles alle EGU-eleverne flere gange årligt, både ved hyggelige sociale arrangementer og kurser afholdt af f.eks. AOF på Klemmenstrupgård.

Klemmenstrupgård har 2 fuldtidsansatte EGU-vejledere og en administrativ medarbejder. Skolens administration varetager bl.a. kursustilmeldinger og udbetaling af skoleydelse.

Hvis du er interesseret, skal du i første omgang kontakte din UU-vejleder.  I kan sammen finde ud af, om EGU er noget for dig.

Du er også meget velkommen til at kontakte EGU-vejleder Githa Larsen på mobil 4213 5305
ghita-larsen

 

eller

EGU-vejleder Sanne Krøyer på mobil 4178 6644

sanne-kroeyer

Læs mere om uddannelsen på www.egu.dk

 

”Det er altså ret fedt at kunne sige, at jeg har været med til at bygge Danmarks længste hus”

– Alexander har hele livet kæmpet med ordblindhed

 

”Det handler om at finde sin retning i livet og holde fast – uanset bumpene på vejen”

– Mariah fik konstateret ADHD som 17-årig

 

Læs Alexander og Mariahs historier her